Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

PARIS & Basmele din Valea Loarei PREMIUM TOURS

Descriere

Destinatie: Franta

Durata: 1 zi, fara cazare

Paris – Fontainebleu – Orleans – Chambord - Blois – Amboise – Chenonceau
Servicii incluse:
-Bilet de avion Bucuresti – Paris – Bucuresti, zbor direct, Compania TAROM
-Taxele de aeroport, cu bagaj de mana de 8 kg + bagaj de cala 23 kg inclus
-Transport cu autocar local modern, conform programului
-3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Evergreen Laurel 4* sau similar Paris
-3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Novotel La Source 4* sau similar Orleans
-Tur de oras in Paris cu ghid local
-Intrare cu ghid local in Muzeul Parfumului in Paris
-Tur de oras in Orleans cu insotitor de grup
-Excursie la Fontainebleau cu intrare inclusa
-Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
-Asigurare medicala cu protectie COVID + storno
-Taxele de oras, se achita individual la receptia hotelului (aprox 2 eur/pers/noapte)
-Bilete de intrare la obiectivele turistice, bauturi, mese optionale (altele decat cele mentionate la servicii incluse)
-Excursiile optionale
- Bacsis/tips – echipaj (sofer+ghizi) – aprox 5 eur/pers/zi

PARIS & Basmele din Valea Loarei PREMIUM TOURS

30 Aprilie. BUCURESTI – PARIS

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 06:40 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM cu destinatia Paris. Decolare la ora 08:40 cu zborul RO 381 si aterizare la Paris la ora locala 11:00. Bonjour, en Paris! Cu eternul aer romantic si sarmul atemporal, Paris cucereste pe oricine. Arhitectura impunatoare, istorie bogata, arta din abundenta, muzica in surdina, case de moda internationale, croissant si vin spumant...intr-o fraza...La Vie en Rose. Vom face un tur de oras cu un ghid local si vom admira cele mai importante atractii turistice: Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, elegantul bulevard Champs-Élysées cu Arcul de Triumf, Bazilica Sacré Coeur si Muzeul Louvre. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare hotel Evergreen Laurel 4* sau similar.

 

01 Mai. PARIS & Croaziera pe Sena  -> Ziua Muncii 😊

Mic dejun. Bucurati-va de aerul parizian pe Champs-Élysées, savurand un croissant si admirand numeroasele hoteluri, restaurante, cafenele, cinematografe și magazine de lux ce se întind de-a lungul bulevardului.  Pentru prima parte a zilei va invitam la un tur pietonal cu insotitorul de grup prin Orasul Iubirii. Intram in atmosfera tipica acestui oras admirand, printre altele: celebra catedrala Notre Dame; Sainte Chapelle si Cartierul Latin. Optional, va puteti bucura de o croaziera pe Sena cu o durata de aproximativ o ora. Veti vedea o alta fata a Parisului, stralucind (la propriu) in toata splendoarea si grandoarea sa. Oricum veti alege sa va petreceti aceasta zi, va veti indragosti iremediabil de aceasta fascinanta capitala europeana. Cazare hotel Evergreen Laurel 4* sau similar.

 

02 Mai. PARIS – C’est la vie

Mic dejun. Ne vom plimba cu insotitorul de grup pe malul drept al Parisului, în imediata a zonei de afaceri pline de viața cunoscuta sub numele de "Madeleine". Pentru cei interesați de istoria lunga și complexa a mirosului, Muzeul Fragonard din Paris, o adevarata bijuterie. Muzeul propune un concept muzeal unic si prezinta in maniera didactica si originala toate etapele care dau viata acestui obiect mitic de lux dar si cotidian: parfumul. Incepem un tur ghidat cu secretele de fabricatie: materii prime, culegere, extractie, distilare, formulare, industrializare, designul sticlelor si, desigur, procesul creativ. Apoi, in cea de-a doua parte a muzeului, o colectie exceptionala de sticlute de parfum urmareste istoria parfumului de la Egiptul antic pana in secolul al XX-lea. Cladirea in care se afla astazi muzeul este cea a fostului Teatru Eden, constructie in stil oriental, gazda mai multor spectacole de balet feerice foarte in voga in secolul al XIX-lea. Dupa tur, aveti timp liber la dispozitie pentru a descoperi Parisul si comorile sale. Va recomandam sa faceti un tur exterior al Muzeul Louvre situat in centrul Parisului. Sa va plimbati prin Jardin de Luxembourg, ce ofera o incredibila doza de liniste si romantism. Explorati cartierul boem Montmartre, unde veti intalni artisti ai strazii si unde puteti vizita Bazilica Sacré Coeur este un loc excelent unde sa va retrageti seara, sa admirati spectacolul de pe Turnul Eiffel si sa va bucurati de energia locului. Cazare hotel Evergreen Laurel 4* sau similar.

 

03 Mai. PARIS – FONTAINEBLEAU - ORLEANS

Mic dejun. Ne indreptam spre Fontainebleau, numit si “Adevarata locuinta a regilor si castel al secolelor” de catre imparatul Napoleon. Castelul a servit drept resedinta a monarhilor francezi pana in secolul 19, printre care se numara Ludovic al VII-lea, Napoleon al III-lea, Francisc I și Napoleon I - ultimii doi monarhi avand cea mai mare influenta asupra castelului. Localizat intr-o zona forestiera de o frumusete naturala iesita din comun, castelul Fontainebleau are o importanta istorica dedosebita, unul dintre evenimentele cele mai notabile fiind abdicarea Imparatului Napoleon in anul 1814. Datorita bogatiei istorice si culturale, Castelul Fontainebleau a fost inclus in Patrimoniul UNESCO in anul 1981. In continuare, plecam spre Orleans, un oras aflat pe Valea Loarei. Vom admira statuia Ioanei d’Arc care a avut un rol decisiv in eliberarea orasului de sub ocupatia englezilor. Un alt punct de atractie este Catedrala Sfintei Cruci si Centrul Vechi, cu cladiri in stil renascentist, construite din piatra si lemn. Transfer si cazare hotel Novotel Orleans La Source 4* sau similar.

 

04 Mai. ORLEANS – AMBOISE – CHENONCEAU 

Mic dejun. Timp liber in Orleans sau optional cu castelele Amboise si Chenonceau. Vom porni astazi spre Amboise, oras de pe Valea Loarei recunoscut pentru doua atractii importante: Castelul Amboise si Castelul Blois. Bijuterie a arhitecturii renascentiste din secolul 15, Castelul Amboise a servit ca resedinta regala in timpul regilor Carol VIII si Francisc I si a gazduit numerosi artisti si intelectuali, printre care s-a numarat si Leonardo da Vinci, inmormantat in capela castelului. Urmatoarea vizita o facem la Castelul Chenonceau care a fost scena unor evenimente memorabile, devenind la fel de celebru precum unele dintre faimoasele personaje feminine care si-au avut aici resedinta. Dupa moartea regelui Henric al II-lea al Frantei, castelul a devenit obiectul disputei intre vaduva regelui, Caterina de Medici, si amanta acestuia, Diane de Poitiers, careia regele i-l facuse cadou la urcarea pe tron. Aspectul cladirii este cu totul uimitore, avand in vedere ca edificiul are forma unui pod cu cinci arcade ce uneste malurile Raului Cher. Arhitectura deosebita este principalul element care diferentiaza Castelul Chenonceau de toate celelalte castele de pe Valea Loirei. Intoarcere in Orleans. Cazare hotel Novotel Orleans La Source 4* sau similar.

 

05 Mai. ORLEANS – CHAMBORD – BLOIS -> Paste Fericit!

Mic dejun. Timp liber in Orleans sau optional excursie la Castelul Chambord si cochetul oras Blois. Vizitam incredibilul Château de Chambord – o capodopera arhitecturala construita de Francisc I si Leonardo da Vinci, folosita ca pavilion de vanatoare si petreceri. Este considerat cel mai frumos dintre castelele Loarei, un loc cu adevarat impresionant si bine intretinut. Castelul are o constructie simetrica cu 8 turnuri, mai mult de 400 de camere, aproximativ 300 de seminee si 84 de scari. Camerele sale au fost restaurate si in ele puteti vedea sute de obiecte care sunt opere de arta autentice. Vom continua spre Blois, oras medieval ce si-a pastrat farmecul de odinioara, cu stradute inguste si intortocheate. Aici vom admira Castelul Blois care, spre deosebire de majoritatea castelelor de pe Valea Loarei ce prezinta un singur stil arhitectural, este un mix de stiluri nedefinite. Timp liber in care putem servi un “aperitiv gourmet” si degusta din vinurile locale intr-un decor unic. Intoarcere in Orleans. Cazare hotel Novotel Orleans La Source 4* sau similar.

 

06 Mai. ORLEANS - PARIS - BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor. Ne indreptam catre aeroportul din Paris pentru imbarcarea pe zborul RO 384 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 16:20 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 20:10.

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

Nota: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Decembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

GRUP MINIM :

Tarifele au fost calculate pentru un grup minim de 25 platitori. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 19 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 30 zile inainte de data de plecare. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

EXCURSII OPTIONALE (se incaseaza din agentie, la inscriere):

 • Croaziera pe Sena: 30 eur/persoana

 • Excursie la castelele Amboise si Chenonceau cu intrarile incluse: 60 eur/persoana

 • Excursie la castelul Chambord cu intrare inclus si orasul Blois: 40 eur/persoana

Nota: Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau tarifele vor fi recalculata in functie de numarul de participanti.

 

OFERTA SPECIALA
Transferuri GRATUITE din urmatoarele orase:

Orasul

Locul de imbarcare

SIBIU

Agentia Hello Holidays – Calea Dumbravii 19C

FAGARAS

Casa de Cultura

BRASOV

Benzinaria Mol - Calea Bucureşti

SINAIA

Gara

CAMPINA

Benzinaria OMV – Nicolae Balcescu 60

PLOIESTI

Gara Ploiesti SUD

TARGOVISTE

Hotel Valahia

RM. VÂLCEA

Sala Sporturilor

PITESTI

Mc Donald’s – Bd. Republicii

CRAIOVA

Benzinaria Petrom Gara

BACAU

Parcare Hotel Moldova

FOCSANI

Catedrala Sfanta Parascheva

RM. SARAT

Magazin Profi (Mihail Kogalniceanu

BUZAU

Mc Donald’s – Bulevardul Unirii

GALATI

Casa de cultura

BRAILA

Mc Donald’s – Calea Calarasilor

TULCEA

Parcare Complex Pelican

CONSTANTA

Gara CFR

MEDGIDIA

Restaurant Balada

SLATINA

Benzinaria Rompetrol – Strada Draganesti 27

Oferta este valabila pentru inscrieri in intervalul 01.09.2023 – 31.10.2024 pe programele Hello Premium Tours.

CONDITII SPECIFICE - TRANSFERURI DE GRUP*

 • Transferul se poate efectua cu autoturism, microbuz, minibus, autocar sau prin operatori de linie;

 • Preluare turistilor se va efectua de la domiciliu (conform orasului selectat in rezervare), orele de imbarcare urmand a fi transmise turisilor odata cu informarea de plecare a circuitului. La returul din circuit, pot exista timpi de asteptare intre debarcare si preluarea de catre partenerul care efectueaza transferul.

 • Ora de imbarcare si numarul de telefon ale soferului si/sau de dispecerat se vor comunica cu 3 zile (prin exceptie 24 de ore) inaintea datei plecarii. Calatorul va tine legatura cu transportatorul pentru a se informa privind situatia concreta din ziua plecarii. Pentru transferul de retur, detaliile sunt oferite de ghidul insotitor, inainte de intoarcerea din circuit.

 • Solicitarile de transfer se fac cu min. 14 zile inainte de data plecarii. Pentru transferurile achizitionate cu mai putin de 14 zile sau solicitate la fata locului - direct de la reprezentantii Hello Holidays (ghizi, insotitori, soferi etc.) - se achita un supliment de 5 euro/pers/sens iar confirmarea se va face in functie de disponibilitate.

 • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de adresa de preluare si numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. In cazul in care rezervarea este efectuata de catre o agentie partenera, aceasta are obligatia de a transmite adresa de preluare si numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.

 • Numarul de contact al turistilor este foarte important pentru ca, mai ales in cazul transferurilor - cand pot aparea diferite modificari, intarzieri s.a., acestia vor fi contactati de catre sofer/dispecerat. Agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea transferului sau a pachetului de servicii.

 

CONDITII SPECIFICE - TRANSFERURI PREMIUM**

 • Transferurile Premium se confirma la cerere, in limita disponibilitatii, cu pana la 7 zile inainte de plecare, se efectueaza cu microbuz/autoturism si se organizeaza pentru min. 2 persoane, max. 7 persoane/masina.

 • Preluarea si debarcarea se fac de la si la adresa indicata de catre turisti, fara a exista timpi suplimentari de asteptare (exceptie fac cazurile de forta majora) si implica un singur mijloc de transport.

 • Debarcarea la punctul de plecare a grupului din Bucuresti se face cu max. 30-45 minute inainte de ora de intalnire stabilita conform informarii primite de la agentie.

 • La retur timpul de preluare din punctul de debarcare este de max. 30-45 minute.

 

CONDITII GENERALE TRANSPORT RUTIER

 • Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Ne rezervam dreptul de a debarca pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca prezentele conditii, fara rambursarea costurilor de transport

 •  Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta

 • Turistii se obliga sa achite catre societatea de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.

 • Transportul animalelor se supune unui regim special. Turistii apartinatori au obligatia de a solicita aprobarea agentiei.

 • Bagaje admise pentru fiecare pasager ocupant de loc: la cala 1 piesa de bagaj de max. 23 kg/pasager; in autocar se accepta max. 1 rucsac (geanta mica de mana - piesele mai mari vor fi depozitate la cala). In cazul nerespectarii regulilor, personalul de la bord are dreptul de a incasa o taxa suplimentara in valoare de 30 € per bagaj sau de a debarca pasagerii.

 • Cazul fortuit si forta majora exonereaza societatea de transport de orice raspundere.

 

CONDITII GENERALE de CALATORIE

DOCUMENTE DE CALATORIE: (in functie de programul ales) CARTE DE IDENTITATE sau PASAPORT (nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei). Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro  sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro

-Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

 Inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

OBSERVATII pentru MIJLOACE DE TRANSPORT:

- Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea

- In functie de modificarile impuse de compania aeriana, agentia poate percepe un supliment pentru biletul de avion (se confirma in momentul emiterii biletului).

-  Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.

- Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile (regulat sau charter) din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efectuarea check-in-ului on-line inainte de prezentarea in aeroport;

- Prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal, pe baza cuponului de bagaj primit odata cu cartea de imbarcare;

- Asezarea in microbuz/ autocar, de la destinatie se face de catre conducatorul de grup pe baza listei cu ordinea inscrierii la circuit, incepand cu randul doi de scaune. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

NOTA: Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

 

OBSERVATII pentru CAZARE & PROGRAMUL EXCURSIEI

- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

- Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

- Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Uneori hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;

- Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.

- Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

- In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

- Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate. De asemenea, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid de turism.

- Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, insotitorul de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.

 

IMPORTANT

- Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

- In derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare.

- Agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.

- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

- Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Destinatie: Franta

Durata: 1 zi, fara cazare

Paris – Fontainebleu – Orleans – Chambord - Blois – Amboise – Chenonceau
Servicii incluse:
-Bilet de avion Bucuresti – Paris – Bucuresti, zbor direct, Compania TAROM
-Taxele de aeroport, cu bagaj de mana de 8 kg + bagaj de cala 23 kg inclus
-Transport cu autocar local modern, conform programului
-3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Evergreen Laurel 4* sau similar Paris
-3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Novotel La Source 4* sau similar Orleans
-Tur de oras in Paris cu ghid local
-Intrare cu ghid local in Muzeul Parfumului in Paris
-Tur de oras in Orleans cu insotitor de grup
-Excursie la Fontainebleau cu intrare inclusa
-Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
-Asigurare medicala cu protectie COVID + storno
-Taxele de oras, se achita individual la receptia hotelului (aprox 2 eur/pers/noapte)
-Bilete de intrare la obiectivele turistice, bauturi, mese optionale (altele decat cele mentionate la servicii incluse)
-Excursiile optionale
- Bacsis/tips – echipaj (sofer+ghizi) – aprox 5 eur/pers/zi

PARIS & Basmele din Valea Loarei PREMIUM TOURS

30 Aprilie. BUCURESTI – PARIS

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 06:40 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM cu destinatia Paris. Decolare la ora 08:40 cu zborul RO 381 si aterizare la Paris la ora locala 11:00. Bonjour, en Paris! Cu eternul aer romantic si sarmul atemporal, Paris cucereste pe oricine. Arhitectura impunatoare, istorie bogata, arta din abundenta, muzica in surdina, case de moda internationale, croissant si vin spumant...intr-o fraza...La Vie en Rose. Vom face un tur de oras cu un ghid local si vom admira cele mai importante atractii turistice: Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, elegantul bulevard Champs-Élysées cu Arcul de Triumf, Bazilica Sacré Coeur si Muzeul Louvre. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare hotel Evergreen Laurel 4* sau similar.

 

01 Mai. PARIS & Croaziera pe Sena  -> Ziua Muncii 😊

Mic dejun. Bucurati-va de aerul parizian pe Champs-Élysées, savurand un croissant si admirand numeroasele hoteluri, restaurante, cafenele, cinematografe și magazine de lux ce se întind de-a lungul bulevardului.  Pentru prima parte a zilei va invitam la un tur pietonal cu insotitorul de grup prin Orasul Iubirii. Intram in atmosfera tipica acestui oras admirand, printre altele: celebra catedrala Notre Dame; Sainte Chapelle si Cartierul Latin. Optional, va puteti bucura de o croaziera pe Sena cu o durata de aproximativ o ora. Veti vedea o alta fata a Parisului, stralucind (la propriu) in toata splendoarea si grandoarea sa. Oricum veti alege sa va petreceti aceasta zi, va veti indragosti iremediabil de aceasta fascinanta capitala europeana. Cazare hotel Evergreen Laurel 4* sau similar.

 

02 Mai. PARIS – C’est la vie

Mic dejun. Ne vom plimba cu insotitorul de grup pe malul drept al Parisului, în imediata a zonei de afaceri pline de viața cunoscuta sub numele de "Madeleine". Pentru cei interesați de istoria lunga și complexa a mirosului, Muzeul Fragonard din Paris, o adevarata bijuterie. Muzeul propune un concept muzeal unic si prezinta in maniera didactica si originala toate etapele care dau viata acestui obiect mitic de lux dar si cotidian: parfumul. Incepem un tur ghidat cu secretele de fabricatie: materii prime, culegere, extractie, distilare, formulare, industrializare, designul sticlelor si, desigur, procesul creativ. Apoi, in cea de-a doua parte a muzeului, o colectie exceptionala de sticlute de parfum urmareste istoria parfumului de la Egiptul antic pana in secolul al XX-lea. Cladirea in care se afla astazi muzeul este cea a fostului Teatru Eden, constructie in stil oriental, gazda mai multor spectacole de balet feerice foarte in voga in secolul al XIX-lea. Dupa tur, aveti timp liber la dispozitie pentru a descoperi Parisul si comorile sale. Va recomandam sa faceti un tur exterior al Muzeul Louvre situat in centrul Parisului. Sa va plimbati prin Jardin de Luxembourg, ce ofera o incredibila doza de liniste si romantism. Explorati cartierul boem Montmartre, unde veti intalni artisti ai strazii si unde puteti vizita Bazilica Sacré Coeur este un loc excelent unde sa va retrageti seara, sa admirati spectacolul de pe Turnul Eiffel si sa va bucurati de energia locului. Cazare hotel Evergreen Laurel 4* sau similar.

 

03 Mai. PARIS – FONTAINEBLEAU - ORLEANS

Mic dejun. Ne indreptam spre Fontainebleau, numit si “Adevarata locuinta a regilor si castel al secolelor” de catre imparatul Napoleon. Castelul a servit drept resedinta a monarhilor francezi pana in secolul 19, printre care se numara Ludovic al VII-lea, Napoleon al III-lea, Francisc I și Napoleon I - ultimii doi monarhi avand cea mai mare influenta asupra castelului. Localizat intr-o zona forestiera de o frumusete naturala iesita din comun, castelul Fontainebleau are o importanta istorica dedosebita, unul dintre evenimentele cele mai notabile fiind abdicarea Imparatului Napoleon in anul 1814. Datorita bogatiei istorice si culturale, Castelul Fontainebleau a fost inclus in Patrimoniul UNESCO in anul 1981. In continuare, plecam spre Orleans, un oras aflat pe Valea Loarei. Vom admira statuia Ioanei d’Arc care a avut un rol decisiv in eliberarea orasului de sub ocupatia englezilor. Un alt punct de atractie este Catedrala Sfintei Cruci si Centrul Vechi, cu cladiri in stil renascentist, construite din piatra si lemn. Transfer si cazare hotel Novotel Orleans La Source 4* sau similar.

 

04 Mai. ORLEANS – AMBOISE – CHENONCEAU 

Mic dejun. Timp liber in Orleans sau optional cu castelele Amboise si Chenonceau. Vom porni astazi spre Amboise, oras de pe Valea Loarei recunoscut pentru doua atractii importante: Castelul Amboise si Castelul Blois. Bijuterie a arhitecturii renascentiste din secolul 15, Castelul Amboise a servit ca resedinta regala in timpul regilor Carol VIII si Francisc I si a gazduit numerosi artisti si intelectuali, printre care s-a numarat si Leonardo da Vinci, inmormantat in capela castelului. Urmatoarea vizita o facem la Castelul Chenonceau care a fost scena unor evenimente memorabile, devenind la fel de celebru precum unele dintre faimoasele personaje feminine care si-au avut aici resedinta. Dupa moartea regelui Henric al II-lea al Frantei, castelul a devenit obiectul disputei intre vaduva regelui, Caterina de Medici, si amanta acestuia, Diane de Poitiers, careia regele i-l facuse cadou la urcarea pe tron. Aspectul cladirii este cu totul uimitore, avand in vedere ca edificiul are forma unui pod cu cinci arcade ce uneste malurile Raului Cher. Arhitectura deosebita este principalul element care diferentiaza Castelul Chenonceau de toate celelalte castele de pe Valea Loirei. Intoarcere in Orleans. Cazare hotel Novotel Orleans La Source 4* sau similar.

 

05 Mai. ORLEANS – CHAMBORD – BLOIS -> Paste Fericit!

Mic dejun. Timp liber in Orleans sau optional excursie la Castelul Chambord si cochetul oras Blois. Vizitam incredibilul Château de Chambord – o capodopera arhitecturala construita de Francisc I si Leonardo da Vinci, folosita ca pavilion de vanatoare si petreceri. Este considerat cel mai frumos dintre castelele Loarei, un loc cu adevarat impresionant si bine intretinut. Castelul are o constructie simetrica cu 8 turnuri, mai mult de 400 de camere, aproximativ 300 de seminee si 84 de scari. Camerele sale au fost restaurate si in ele puteti vedea sute de obiecte care sunt opere de arta autentice. Vom continua spre Blois, oras medieval ce si-a pastrat farmecul de odinioara, cu stradute inguste si intortocheate. Aici vom admira Castelul Blois care, spre deosebire de majoritatea castelelor de pe Valea Loarei ce prezinta un singur stil arhitectural, este un mix de stiluri nedefinite. Timp liber in care putem servi un “aperitiv gourmet” si degusta din vinurile locale intr-un decor unic. Intoarcere in Orleans. Cazare hotel Novotel Orleans La Source 4* sau similar.

 

06 Mai. ORLEANS - PARIS - BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor. Ne indreptam catre aeroportul din Paris pentru imbarcarea pe zborul RO 384 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 16:20 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 20:10.

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

Nota: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Decembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

GRUP MINIM :

Tarifele au fost calculate pentru un grup minim de 25 platitori. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 19 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 30 zile inainte de data de plecare. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

EXCURSII OPTIONALE (se incaseaza din agentie, la inscriere):

 • Croaziera pe Sena: 30 eur/persoana

 • Excursie la castelele Amboise si Chenonceau cu intrarile incluse: 60 eur/persoana

 • Excursie la castelul Chambord cu intrare inclus si orasul Blois: 40 eur/persoana

Nota: Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau tarifele vor fi recalculata in functie de numarul de participanti.

 

OFERTA SPECIALA
Transferuri GRATUITE din urmatoarele orase:

Orasul

Locul de imbarcare

SIBIU

Agentia Hello Holidays – Calea Dumbravii 19C

FAGARAS

Casa de Cultura

BRASOV

Benzinaria Mol - Calea Bucureşti

SINAIA

Gara

CAMPINA

Benzinaria OMV – Nicolae Balcescu 60

PLOIESTI

Gara Ploiesti SUD

TARGOVISTE

Hotel Valahia

RM. VÂLCEA

Sala Sporturilor

PITESTI

Mc Donald’s – Bd. Republicii

CRAIOVA

Benzinaria Petrom Gara

BACAU

Parcare Hotel Moldova

FOCSANI

Catedrala Sfanta Parascheva

RM. SARAT

Magazin Profi (Mihail Kogalniceanu

BUZAU

Mc Donald’s – Bulevardul Unirii

GALATI

Casa de cultura

BRAILA

Mc Donald’s – Calea Calarasilor

TULCEA

Parcare Complex Pelican

CONSTANTA

Gara CFR

MEDGIDIA

Restaurant Balada

SLATINA

Benzinaria Rompetrol – Strada Draganesti 27

Oferta este valabila pentru inscrieri in intervalul 01.09.2023 – 31.10.2024 pe programele Hello Premium Tours.

CONDITII SPECIFICE - TRANSFERURI DE GRUP*

 • Transferul se poate efectua cu autoturism, microbuz, minibus, autocar sau prin operatori de linie;

 • Preluare turistilor se va efectua de la domiciliu (conform orasului selectat in rezervare), orele de imbarcare urmand a fi transmise turisilor odata cu informarea de plecare a circuitului. La returul din circuit, pot exista timpi de asteptare intre debarcare si preluarea de catre partenerul care efectueaza transferul.

 • Ora de imbarcare si numarul de telefon ale soferului si/sau de dispecerat se vor comunica cu 3 zile (prin exceptie 24 de ore) inaintea datei plecarii. Calatorul va tine legatura cu transportatorul pentru a se informa privind situatia concreta din ziua plecarii. Pentru transferul de retur, detaliile sunt oferite de ghidul insotitor, inainte de intoarcerea din circuit.

 • Solicitarile de transfer se fac cu min. 14 zile inainte de data plecarii. Pentru transferurile achizitionate cu mai putin de 14 zile sau solicitate la fata locului - direct de la reprezentantii Hello Holidays (ghizi, insotitori, soferi etc.) - se achita un supliment de 5 euro/pers/sens iar confirmarea se va face in functie de disponibilitate.

 • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de adresa de preluare si numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. In cazul in care rezervarea este efectuata de catre o agentie partenera, aceasta are obligatia de a transmite adresa de preluare si numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.

 • Numarul de contact al turistilor este foarte important pentru ca, mai ales in cazul transferurilor - cand pot aparea diferite modificari, intarzieri s.a., acestia vor fi contactati de catre sofer/dispecerat. Agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea transferului sau a pachetului de servicii.

 

CONDITII SPECIFICE - TRANSFERURI PREMIUM**

 • Transferurile Premium se confirma la cerere, in limita disponibilitatii, cu pana la 7 zile inainte de plecare, se efectueaza cu microbuz/autoturism si se organizeaza pentru min. 2 persoane, max. 7 persoane/masina.

 • Preluarea si debarcarea se fac de la si la adresa indicata de catre turisti, fara a exista timpi suplimentari de asteptare (exceptie fac cazurile de forta majora) si implica un singur mijloc de transport.

 • Debarcarea la punctul de plecare a grupului din Bucuresti se face cu max. 30-45 minute inainte de ora de intalnire stabilita conform informarii primite de la agentie.

 • La retur timpul de preluare din punctul de debarcare este de max. 30-45 minute.

 

CONDITII GENERALE TRANSPORT RUTIER

 • Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Ne rezervam dreptul de a debarca pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca prezentele conditii, fara rambursarea costurilor de transport

 •  Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta

 • Turistii se obliga sa achite catre societatea de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.

 • Transportul animalelor se supune unui regim special. Turistii apartinatori au obligatia de a solicita aprobarea agentiei.

 • Bagaje admise pentru fiecare pasager ocupant de loc: la cala 1 piesa de bagaj de max. 23 kg/pasager; in autocar se accepta max. 1 rucsac (geanta mica de mana - piesele mai mari vor fi depozitate la cala). In cazul nerespectarii regulilor, personalul de la bord are dreptul de a incasa o taxa suplimentara in valoare de 30 € per bagaj sau de a debarca pasagerii.

 • Cazul fortuit si forta majora exonereaza societatea de transport de orice raspundere.

 

CONDITII GENERALE de CALATORIE

DOCUMENTE DE CALATORIE: (in functie de programul ales) CARTE DE IDENTITATE sau PASAPORT (nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei). Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro  sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro

-Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

 Inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

OBSERVATII pentru MIJLOACE DE TRANSPORT:

- Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea

- In functie de modificarile impuse de compania aeriana, agentia poate percepe un supliment pentru biletul de avion (se confirma in momentul emiterii biletului).

-  Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.

- Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile (regulat sau charter) din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efectuarea check-in-ului on-line inainte de prezentarea in aeroport;

- Prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal, pe baza cuponului de bagaj primit odata cu cartea de imbarcare;

- Asezarea in microbuz/ autocar, de la destinatie se face de catre conducatorul de grup pe baza listei cu ordinea inscrierii la circuit, incepand cu randul doi de scaune. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

NOTA: Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

 

OBSERVATII pentru CAZARE & PROGRAMUL EXCURSIEI

- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

- Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

- Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Uneori hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;

- Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.

- Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

- In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

- Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate. De asemenea, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid de turism.

- Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, insotitorul de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.

 

IMPORTANT

- Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

- In derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare.

- Agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.

- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

- Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.